Правителството прави недобър като предложения бюджет. Вземането на парите от прокуратурата

...
Правителството прави недобър като предложения бюджет. Вземането на парите от прокуратурата
Коментари Харесай

Хаджигенов: Харвард е добре, когато отидеш в Брюксел, а тук нямаш идея срещу какво се изправяш

Правителството прави недобър като оферти бюджет. Вземането на парите от прокуратурата е отлично, само че можеше да бъде изиграно по-добре, дори аз бих взел повече пари. Бонуси, големи заплати в спецсъда, в спецпрокуратурата, в спецследствието. Те са в пъти по-големи от заплатите на останалите. В спецсъдилищата една експертиза, която в областен или в областен съд коства 300 лв., там коства 3000 лв. ". 

Това сподели пред БНР юрист Николай Хаджигенов от " Ние идваме ". 

И добави, че тук е България, няма нищо от Харвард:  

" Харвард е добре, когато отидеш в Брюксел. Тук нямаш концепция какво се случва, за какво, против кого си се изправил. Това е огромният проблем на настоящето ръководство ". 

По думите му, в случай че Иван Гешев е зложелател на правораздаването, той не е трябвало да бъде одобряван в Министерския съвет, а " това със описите беше презрян водевил ". 

В предаването " Политически НЕкоректно " юристът добави: 

" Докато ГЕРБ са жалко зло, Движение за права и свободи са мъдро зло, образовано, те знаят и могат, не си играят игрички. Те взеха самодейността за промени в Конституцията и започнаха да вършат сериозните неща. Те биха могли да поддържат промени в Конституцията, в това число биха дали своят вот против Гешев, в случай че бъдат заврени в ъгъла и не им остане различен избор. Тогава ще прежалят и Гешев, и всички останали. ДПС са на белия кон, водят всичко в Народното събрание поради тотална некомпетентност на Промяната ". 

Той акцентира, че докато Иван Гешев е на власт, няма да стартират следствия по противозаконните подслушвания и полицейското принуждение. 

" Сега ситуацията е нетърпимо и Гешев ще си отиде прибързано... Трябва да се фокусираме върху прокуратурата, има вид тя да бъде реформирана, да се почисти от гешевщината и цацаровщината и да продължим напред. Когато стана основен прокурор Иван Гешев, Софийска градска прокуратура и Върховна касационна прокуратура изчезнаха, безусловно, явно отхвърлиха да извършват поръчките на Гешев и той насочи всичко към спецпрокуратурата. Те живеят в чудноват неутралитет. Може би малко по малко виждат, че стената се пропуква и Гешев си отпътува. В момента, в който той падне, ще стартират да се случват доста неща ". 

Хаджигенов е безапелационен, че по делото " Барселонагейт " ще има обществен отговор, тъй като по него работят испанската полиция и прокуратура. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР